Speel je mee? Eendenkooi Speldiner

| Benieuwd naar het nieuwe boek van Edwin Zonneveld? Op zondag 1 maart presenteert hij 'Schedeljagers' tijdens het Eendenkooi Speldiner in Restaurant 't Kraantje in Zwartsluis.

Auteur Edwin P.C. Zonneveld kiest er met de uitgave van zijn vijfde boek voor om deze op originele wijze te introduceren. Naast de thriller, die zich afspeelt in de Kop van Overijssel, bedacht de schrijver een bordspel met verwijzingen naar het verhaal. Op 1 maart wordt het gepresenteerd tijdens een speldiner in Restaurant ’t Kraantje in Zwartsluis.

Edwin Zonneveld
Edwin Zonneveld is bekend van zijn thriller/detectives in de inspecteur Starck-reeks. Hij schreef sinds 2016 vier boeken (Gezworen Wraak, Vermist in de Kragge, De Schutsloot Moord en Dodelijke Driehoeken). Verleden en heden worden door de auteur geraffineerd gecombineerd tot spannende intriges, die zich afspelen in de natuur in de kop van Overijssel. Hij gebruikt zonder uitzondering historische feiten en knipoogt graag naar actuele sociale thema’s.

Schedeljagers
Nu komt zijn nieuwste boek bij Aquazz uit: Schedeljagers. Wederom baseert Zonneveld fictie op feiten uit de geschiedenis van Overijssel en Drenthe. Ook de moeras- en rietcultuur in Steenwijkerland en Zwartewaterland spelen opnieuw een rol. In dit verhaal wordt een lijk gevonden in een eendenkooi. Deze oude vanginrichting voor wilde eenden staat in het middelpunt van een intrige rond een oud grafveld in de buurtschap Zwartewatersklooster nabij Zwartsluis en illegale verzamelaars van schedels.

Bordspel Eendenkooi
Dat bracht Zonneveld op het idee om er een bordspel bij te maken, dat door zes personen kan worden gespeeld. Active Creations uit Zwartsluis hielp bij het concept en maakte het design. Elke speler heeft zijn eend en het is de kunst uit de vangpijpen te blijven en zo snel mogelijk de vrijheid in het midden van de kooiplas te bereiken. Als iemand op zijn weg een plaatje tegenkomt, moet de speler een kaart trekken en een actie uitvoeren. Een bijzonder leerzaam spel, omdat gezegden en begrippen uit de wereld van de eendenkooi worden gebruikt, zoals ‘achter de schermen werken’ en ‘de pijp uitgaan’. Tegenwoordig worden eendenkooien vaak beheerd door Natuurmonumenten.

Eendenkooi Speldiner
Het spel wordt voor het eerst gespeeld op zondag 1 maart vanaf 16.00 uur in ‘t Kraantje in Zwartsluis tijdens een heerlijk diner van chefkok Peter Platje, terwijl Zonneveld uitleg geeft en passages uit zijn boek voorleest. Daarna is het spel Eendenkooi te verkrijgen via de website van uitgever Aquazz.

Reserveer direct!
Wil jij bij deze bijzonder introductie aanwezig zijn? Per tafel (van 6 personen) wordt het spel gespeeld. Reserveren kan per persoon of per tafel. Het diner inclusief drankjes kost 49,50 euro per persoon. Na afloop zijn zowel het boek alsook het spel te koop en kunnen deze door de auteur gesigneerd worden.

Reserveer direct

* = verplicht
Een ogenblik geduld…

Verzeker jezelf van een plekje Reserveer direct!

Locatie
Het Oude Diep 7c
8064 PN Zwartsluis
Openingstijden
April t/m oktober:
Dagelijks vanaf 11.30 uur
November t/m maart:
Woensdag t/m zondag vanaf 11.30 uur
Social Media
Volg ons op Facebook
  1. Gratis parkeren voor de deur
  2. Gratis afmeren aan eigen steiger
  3. Oplaadpunt voor elektrische fietsen
  4. Speeltuin voor de kinderen
Drijf in