Arrangementen Maak je feest onvergetelijk!

Heb je binnenkort iets te vieren? Laat je verrassen door de arrangementen van ’t Kraantje. Wat dacht je van een uitgebreid seizoensbuffet, een walking dinner of een smaakvolle proeverij van warme en koude voor- en hoofdgerechtjes? Of een gezellig koffieuurtje met zoete lekkernijen? Het bij ons in de serre, op het Terras, op de salonboot of bij de nieuwe buitenkeuken. Er is veel mogelijk.

Wat je ook te vieren hebt; wij zorgen dat het een succes wordt! Als er nog vragen zijn mail gerust of bel even naar 06 83 25 32 03.

Eetcafé 't Kraantje

Bijzondere locatie Geniet met uitzicht over water

Genieten bij het Kraantje is niet alleen lekker, maar ook bijzonder. Op ons terras geniet je van een schitterend uitzicht over het water, in ons restaurant van een sfeervolle inrichting met balken en meubilair van oude sluisdeuren als blikvanger. Uniek en vooral erg sfeervol!


Lunch 't kraantje
Lekker lunchen

Salade of warme lunch

Kom bij ons lunchen en geniet van een frisse salade, een knapperig belegd broodje of een warme lunch. Kom je met een grote groep? Dan kunnen we ook een speciale lunch voor je bereiden, geheel naar eigen wens.

Lunch 't kraantje
Delicieus dineren

Van hoofdgerecht tot driegangendiner

Je kunt dagelijks bij ons terecht voor een diner. Van een bescheiden hoofdgerecht tot uitgebreid driegangendiner. Voor grote groepen koken we ook buiten de kaart om. Dat is niet alleen lekker, maar ook origineel!

Bekijk de dinerkaart van Eetcafé 't Kraantje
Lunch 't kraantje
Feesten & partijen

Ga voor een onvergetelijk feest

Van grote groepen tot kleine groepen en van hapjes tot complete diners; bij ‘t Kraantje kan het allemaal. Kom samen met je gasten genieten van heerlijk eten in een ongedwongen sfeer!

Uitgelichte arrangementen Hier wil je over mee kunnen praten!

Low en slow Een intense beleving!

Wij zijn met ’t Kraantje constant in beweging met gastronomie. Dat betekent altijd innoveren, de nieuwste technieken gebruiken en investeren in nieuwe keukenapparatuur. Hierdoor werken wij veel met Low en slow, een BBQ-techniek waarbij vlees gaart op een lage temperatuur. Wij doen dat met sous vide cooking en onze vario cooker. Bij het langzaam garen van een product breekt bindweefsel af. In combinatie met direct vuur – bijvoorbeeld van onze Josper, Ofyre BBQ of één van onze rookovens – krijg je een intense beleving als je gerechten die bereidt zijn met deze techniek mag opsnoepen. Zacht, juicy en tender van binnen en crispy, rokerig en vol van smaak van buiten.

Low en slow 37,50 euro

Low en slow - Arrangementen restaurant 't Kraantje

Rondje wereld Niet in een hokje te stoppen!

Bij ’t Kraantje kijken we graag verder dan onze neus lang is. Dit betekent: snuffelen in vakliteratuur, kookprogramma’s kijken en het internet afstruinen. Niet om één op één te kopiëren, maar juist om ons te laten inspireren! We houden erg van lokaal werken, maar soms is dat zó mooi te combineren met iets wat in bijvoorbeeld Japan bedacht is! Zo zorgen we voor unieke gerechten op tafel. We werken veel met mediterrane invloeden, maar kijken ook naar de Amerikaanse en Arabische keuken. Je kunt zeggen dat we ons moeilijk in een hokje laten stoppen. Dat levert walking dinners op, die een beleving geven waarbij jij zelfs jouw vingers nog wil opvreten!

Haute cuisine walking dinner

Bij de haute cuisine variant koken en serveren we op hoog niveau acht gangen. Met ingrediënten als coquilles, kreeft, ossenhaas, eendenlever en nog veel meer lekkers. Deze verwerken we tot zeer verfijnde tussengerechtjes, met mooie mousses, crèmes en schuimpjes. Deze kun je gewoon staand of zittend nuttigen. Hierdoor heeft niemand een vaste plaats en krijg je meer dynamiek op jouw dinnerparty. Eventueel te bestellen met bijpassend wijn- of bierarrangement.

Haute cuisine walking dinner 49,50 euro

Streetfood walking dinner

We bieden je ook nog een variant waarbij we iets minder uitdagend, maar zeker niet minder lekker voor jou koken. Dit noemen we het Street food walking dinner. Ook hierbij gaan we de hele wereld rond! We presenteren je uit diverse landen dé Street food specialiteiten. Denk hierbij aan Asian noodles met black tiger, de American burgers, de Louisiana Ribs of Japans zacht gegaard buikspek met bourbon! Alles bereiden we even verrassend en smakelijk. Ook met wijn- of bierarrangement.

Streetfood walking dinner 34,50 euro

Live of Self cooking Heerlijk slokken, prikken en snacken!

We worden super enthousiast van live op ons terras koken op onze Ofyre BBQ. We bereiden geen worstjes, sateetjes en burgertjes, maar ossenhazen, warm gerookte zalmzijdes, varkensschouders, black tiger prawns, diverse soorten ribs. Noem het maar op! Het is te gek om aan jou te tonen uit welke delen het gerecht bestaat, te vertellen waar het vandaan komt en wat diverse bereidingen zijn. Als voorgerecht combineren we twee werelden, die van borrelen en eten. We serveren diverse borrel- en voorgerechtplanken. Zo kun je lekker slokkend, prikkend en snackend een ontspannen avond inleiden. Liever zelf aan de slag? Kies dan voor het Self cooking-arrangement.

Live cooking 37,50 euro

Self cooking 32,50 euro

Live of Self cooking - Arrangementen restaurant 't Kraantje

À la carte Afwisseling die onze koks messcherp houdt!

In onze à la carte proberen we veel variatie en diversiteit aan te brengen. Van vis tot rund en van gevogelte tot vega, niks mag hier ontbreken. We houden veel rekening met de seizoenen en vinden het prachtig om met wild en bijvoorbeeld Skrei (winterkabeljauw) te werken. We krijgen ook met grote regelmaat een telefoontje van één van de jagers waar we veel mee samenwerken. Daardoor hebben we de ene keer een ree hangen en dan weer een wildzwijn of een hert. Deze schitterende beesten behandelen we met veel respect en verwerken we van kop tot staart. De magere delen zoals rug en bil snijden we tot steak. De wat taaiere delen gaan in de stoof.

Van snelle kaart tot urenlang tafelen

Maar zelfs dan houden we nog kleinere stukjes vlees over die in de stoof zouden verdwalen. Daarom halen we die door de gehaktmolen om te verwerken tot een prachtige wildworst. Vervolgens trekken we van de botten een bouillon of jus en voilà! Zo is het beestje niet voor niets gestorven. Hoe biologisch wil je het hebben? Dit soort invloeden zie je allemaal terug op onze kaart. In de zomer werken we met een ietwat snellere kaart, omdat we merken dat onze gasten behoefte hebben aan wat meer tempo en minder zin hebben om urenlang te tafelen. Buiten het seizoen gaan we meer de diepte in en draaien we onze hand niet om voor meergangendiners met wijn- of bierarrangement.

Naar À la carte
À la carte - Arrangementen restaurant 't Kraantje

Drankenarrangement Heerlijk genieten voor de dorstige mens!

Voor feesten en partijen werken wij eigenlijk altijd met drankjes op afkoop. Dit houdt in dat je een bedrag van 6,- euro per persoon, per uur betaald met een minimum van drie uur. Dus voor 18,- euro per persoon kun je drie uur lang onbeperkt drinken. Je kunt dan zelf een biertje of wijntje pakken in onze serrebar. Met grotere feesten is de grote bar open. Dan kun je daar een verfrissing naar keuze bestellen. Ook bieden we de optie om een koffie- en theebuffet voor je klaar te zetten. Hiervoor berekenen wij 6,- euro per persoon voor een uurtje koffie/thee drinken. Wens je daar allerlei zoette lekkernijen bij? Dan komt er 3,- euro bij per persoon.

Drankenarrangement - Arrangementen restaurant 't Kraantje
Locatie
Het Oude Diep 7c
8064 PN Zwartsluis
Openingstijden
April tot oktober:
Woensdag t/m zondag vanaf 11.30 uur
Social Media
Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
  1. Gratis parkeren voor de deur
  2. Gratis afmeren aan eigen steiger
  3. Oplaadpunt voor elektrische fietsen
  4. Speeltuin voor de kinderen
Kom jij bij ons werken?