Ons verhaal Hard werken, lekker koken
en een eigen stijl van gastvrijheid!

Peter Platje nam ’t Kraantje in 2013 over met een, hoe zeg je dat netjes? Een zeer bescheiden clientèle kring. Oftewel, er was geen klap te doen. Door hard werken, lekker koken en een compleet eigen stijl van gastvrijheid begon het klantenbestand snel te groeien. Zo snel dat het moment kwam dat de mensen bijna letterlijk met de pootjes naar buiten bungelden. Dat was na ongeveer 3 jaar. Voor Derk Bonsink, eigenaar van de jachthaven waar ’t Kraantje gevestigd is, reden om een prachtig plan te ontwikkelen: een nieuw pand bouwen op de plek van het houten keetje dat eetcafé ’t Kraantje heette.

Een nieuw, maar authentiek pand

Uiteraard sprong Peter een gat in de lucht. Derk, zijn broer Harm Bonsink en architect Niek Schraa bedachten een prachtig idee. Het nieuwe pand wilden ze bouwen van de oude sluisdeuren van de Kattendijksluis uit Antwerpen, die stamt uit 1930. Destijds was de Kattendijksluis de grootste zeesluis van Europa. In 2017 werd ons nieuwe, authentieke pand opgeleverd. Sindsdien loopt Peter nog altijd dagelijks met een trotse glimlach op zijn gezicht rond. Eigenlijk is het niveau van de keuken de naam ‘eetcafé’ allang ontgroeid. Bij ‘t Kraantje wordt er gewoon vreselijk mooi en lekker gekookt. Toch vinden wij de gemoedelijke sfeer van een eetcafé heerlijk. Dat blijven we dus uitdragen.

Een nieuw, maar authentiek pand - restaurant 't Kraantje

Eva notarisbootje

Sinds enkele jaren heeft Peter samen met een vriend de Eva, een schitterend notarisbootje van 100 jaar oud. Alhoewel dit privébezit is, zet ’t Kraantje deze ook in als ‘huwelijksbootje’ of voor kleine arrangementen. Vraag naar de mogelijkheden.

Eva notarisbootje - restaurant 't Kraantje
Locatie
Het Oude Diep 7c
8064 PN Zwartsluis
Openingstijden
April tot oktober:
Woensdag t/m zondag vanaf 11.30 uur
Social Media
Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
  1. Gratis parkeren voor de deur
  2. Gratis afmeren aan eigen steiger
  3. Oplaadpunt voor elektrische fietsen
  4. Speeltuin voor de kinderen
Kom jij bij ons werken?