Speel een dag lang restaurantje in 't Kraantje!Geef je direct op!

Ben jij ook zo iemand die geen kookprogramma mist, die als een soort culinair journalist in een restaurant plaatsneemt en vaak denkt: ‘Dit kan beter!’ Dan biedt ’t Kraantje je graag dé kans om dit te bewijzen! Want na het succes van vorig jaar organiseren we in februari en maart opnieuw het unieke concept Restaurant Take Over. Formeer een team van zes mensen en ga met hen de uitdaging aan om in onze locatie op Jachthaven De Kranerweerd in Zwartsluis een dag lang restaurantje te spelen!

Wat houdt de Take Over in?
De naam zegt het al, tijdens de Take Over krijg jij de kans om met een team van zes mensen voor één dag ons restaurant over te nemen. Onder begeleiding van onze professionele mensen gaan jullie een avond verzorgen die van A tot Z een groot succes wordt. Samen bedenken jullie een thema en vervolgens deel je jouw team op in tweeën, zodat er een keuken- en bedieningsbrigade ontstaat.

Wat gaat de bedieningsbrigade doen?
De bedieningsbrigade verzorgt overdag de aankleding van het restaurant en stelt een bij het thema passend cocktail-, bier- of wijnarrangement samen. In de avond zullen zij de gasten eerst ontvangen, naar hun tafels begeleiden en van culinair advies voorzien. Vervolgens bestaat de avond uit bestellingen opnemen, drankjes verzorgen, eten serveren en gasten entertainen. Een hele kluif hè!

Welke taken heeft de keukenbrigade?
De keukenbrigade stelt onder begeleiding van onze koks een menu samen. Op basis daarvan treffen ze de voorbereidingen op de zogenaamde ‘mice en place’ met inkoop en calculatie. ‘s Avonds gaan ze gestructureerd te werk en verzorgen zij in hoog tempo de voor-, hoofd- en nagerechten. Tot in de puntjes verzorgd verlaten alle gerechten de keuken. Dit alles natuurlijk zonder te stressen!

Hoe ga je promotie maken?
Het is de taak van jouw team om het restaurant vol te krijgen. Creativiteit is geboden dus! Gebruik alle beschikbare kanalen (tip: social media werkt altijd heel goed). Trek zo jullie familie, vrienden, kennissen, buren, collega’s, sportmaatjes enz. naar binnen. Zorg dat de toko vol zit, want pas dan ervaar je hoe het er echt aan toe gaat in een professioneel restaurant.

Wordt het pompen of verzuipen?
Je merkt al: we gooien jullie deze avond volledig in het diepe. Maar we zullen niemand laten verdrinken! Onze professionele crew zal de hele avond bijsturen, begeleiden en ingrijpen waar nodig. Zo zorgen we er samen voor dat de avond vlekkeloos verloopt en een feestje is voor iedereen.

Welke beloning krijg je?
Allereerst bieden we jullie natuurlijk de unieke ervaring van een avond lang restaurantje spelen in een volle tent. Maar daar blijft het niet bij. Voor alle deelnemende teams organiseren we een feestavond, waarop we jullie culinair verwennen. Op die avond (nader te bepalen) maken we ook de winnaar bekend. Voor het team dat in onze ogen het best presteert, ligt eeuwige roem in het verschiet.

Welke jurycriteria hanteren we?
✓ Creativiteit
✓ Stressbestendigheid
✓ Commitment
✓ Omzet
✓ Sfeer tijdens de avond

Wanneer vindt de Restaurant Take Over plaats?
Met uitzondering van 14 februari (Valentijnsdag) is het elke donderdag in februari en maart Restaurant Take Over time! Daar kan je je nu voor inschrijven. In totaal is er plaats voor vijf teams, waarbij we het principe vol is vol hanteren! Als titelverdediger van vorig jaar is de familie Bonsink al verzekerd van deelname. Als jij denkt hun thema-avond Italiaanse taferelen te kunnen overtreffen, geef je dan snel op via tel: 038 - 386 71 42.

Een culinaire groet,
Peter Platje

't Kraantje eetcafé verrekijker
Locatie
Het Oude Diep 7c
8064 PN Zwartsluis
Openingstijden
April tot oktober:
Dagelijks vanaf 11.30 uur
Oktober t/m maart:
Woensdag t/m zondag vanaf 11.30 uur
Social Media
Volg ons op Facebook
  1. Gratis parkeren voor de deur
  2. Gratis afmeren aan eigen steiger
  3. Oplaadpunt voor elektrische fietsen
  4. Speeltuin voor de kinderen
thuismenu